Home » mphotograph » Hundar och fotografering

Hundar och fotografering

Hunden kan ofta vara ett av de lättare djuren att fotografera. De är ofta lite enklare att locka med godis eller mat än andra djur och dessutom kan de allt som oftast också vissa kommandon. Om man vill ha en bild på en sittande hund är det alltså inte helt omöjligt att det går att ordna. Ibland kan man till och med få hunden att stå eller ligga på ett visst sätt.

Hur får man bra bilder på en hund?

Ett bra alternativ kan vara att ta ut hunden utomhus. Genom att få hunden att springa och leka kan man få många bra och roliga bilder. Det kan vara särskilt bra om hunden har lite svårt att sitta stilla eller liknande.

Om man ska sälja en hund är det ofta som så att man vill visa hundens färger, personlighet med mera och då krävs det ofta att man visar hunden ur ett par olika vinklar. Allra bäst bilder kan man ofta få om man har hjälp av en medhjälpare. Denne kan till exempel hålla i hunden, flytta tassar, locka med godis eller liknande så att hunden visas från sina allra bästa sidor och kan locka köpare.

Hundar som är tillbakadragna

Ibland kan hundar vara lite tillbakadragna för främmande personer och om de har en kamera och massa annan utrustning med sig kan det bli än värre. Hunden kan rent av bli aggressiv om den ser fotografen som hotande. Som fotograf bör man alltid presentera sig för hunden innan man börjar fotografera den och klappa den. För att bilderna ska bli bra måste både fotografen, hunden och dennes matte eller husse känna sig trygga. Att sitta ner och prata en stund om allt möjligt kan göra situationen lite lättare. Då får man dessutom chans att lära känna hundens personlighet så att den kommer fram bättre i bilderna.