Home » mphotograph » Husdjur är inte bra modeller

Husdjur är inte bra modeller

Många fastnar för det där med fotografering och i början kan det vara familjemedlemmar och husdjur som får ställa upp som modeller. Barn och vuxna kan vara bra modeller. Det går ofta att berätta för dem hur man vill att de ska sitta eller stå. När det gäller husdjur är det inte fullt lika lätt.

Husdjur som modeller

Djur är många gånger de allra mest frustrerande saker man kan fotografera. Precis när ljuset är bra och man har ställd upp sina kameror, beslutar sig djuret för att inte längre vara samarbetsvilligt och det kan börja ändra ställning eller så kanske det rent av går iväg.

Husdjur är egentligen inte speciellt bra som modeller eftersom man ofta inte kan få dem att sitta eller ligga precis där man vill. Många gånger fungerar det inte att muta dem och det kan ta en hel del tid innan man får den där bilden man vill ha.

Att fotografera husdjur

Om man vill sikta in sig på att fotografera just husdjur är det viktigt att man tänker på att ha gott om tid och bra tålamod vid varje fotografering. Mat, godis eller olika leksaker till djuret kan också vara bra att ha för att det ska bli mer samarbetsvilligt. Det kan vara bra om man redan innan fotograferingen vet om djuret kan några kommandon och lyssnar på dem. Om så inte är fallet kan fotograferingen bli lite extra jobbig.

Det kan ibland vara bättre att fotografera djur utomhus eller i en miljö de känner igen. Många djur kan bli osäkra när de kommer till nya omgivningar och de allra flesta vill inte ha bilder på katter som kryper av rädsla eller på hundar som har svansen mellan benen. Som fotograf är det ofta bättre att åka till djuret och träffa det i dess hemmiljö.