Home » Om bloggen

Om bloggen

Det där med att fotografera är inte alltid så lätt som man kan tro. Att fotografera vuxna personer är en sak, de kan man få att göra som man vill genom att be om ett leende eller liknande. Men vi som riktar in oss på att fotografera hästar och andra husdjur har det inte lika lätt.

Varför en blogg?

Vi som driver den här bloggen har länge varit intresserade av just djur, men samtidigt gillar vi också att fotografera. Varför inte kombinera intressena tänkte vi, och därför startade vi upp den här bloggen. Vi vill visa att det går att kombinera två vanliga intressen, och skapa något nytt och spännande. De allra flesta kan relatera till djur eller fotografering med det är inte lika många som är nära bekanta med båda sakerna. Vi vill att fotografier av djur ska bli lika uppmärksammade och uppskattade som de som finns av människor och olika naturupplevelser.

När det gäller just djur finns det så otroligt mycket att tänka på och fundera över. Vi kan inte fråga ett djur om det vill vara med på bild och ibland kan vi inte heller styra dem till att bli bra på den bild som tas. Men samtidigt är det mycket viktigt att man tar hänsyn till att djur är djur. Om man ska fotografera hästar är det till exempel viktigt att komma ihåg att de är flyktdjur som lätt kan bli skrämda. En rädd häst är en farlig häst. Som fotograf gäller det alltså att vara på sin vakt. Fortsätt läsa i bloggen för att få reda på mer.