Home » mphotograph » Bra fotoutrustning

Bra fotoutrustning

Man kan inte förneka att det krävs en del utrustning för att kunna fotografera. Exakt vad som behövs kan dock variera lite beroende på var och vad man ska fotografera. I den här texten tar vi upp några av de saker som är absolut nödvändiga vid fotografering.

En kamera

Om man vill hålla på med fotografering krävs det förstås att man har en kamera. Det krävs dock ingen dyr kamera till en början, och om man är helt ny inom fotografering kan det vara bra att låna en och prova på lite. Det viktiga är att man lär sig hantera kameran på ett bra sätt.

Objektiv

Om man väljer att fotografera med en systemkamera behöver man ett eller flera objektiv. Beroende på vad man ska fotografera kan det vara bra att ha flera olika objektiv för att både kunna fotografera med vidvinkel, zoom och ur andra perspektiv. När det gäller objektiv kan man generellt sett säga att det är bättre att skaffa dyrare objektiv och en billig kamera, än en dyr kamera och dyra objektiv. Även om man har en dyr kamera blir bilderna nämligen inte bättre än vad objektiven som används tillåter.

Ljusutrustning

För att kunna ta riktigt bra bilder måste man såklart också se till att det finns möjlighet att få in lite ljus i bilderna. Om man ska fotografera djur är blixt inte det bästa valet, men ibland finns ingen annan utväg. Om det är mindre djur det rör sig om kan man dock använda sig av studiolampor med mera för att göra omgivningen ljusare. Många gånger kan en ljuskälla också riktas direkt mot ett hästhuvud eller liknande för att få det att träda fram mot en mörk bakgrund. Ett annat alternativ är också att använda sig av en reflexskärm eller liknande för att få ljus att spridas jämnare över motivet.